19.6.14
0

La Seu del Districte de l'Eixample de Barcelona va acollir ahir al vespre la presentació en societat de l'antena catalana de la Lliga Internacional Contra el Racisme i l'Antisemitisme

Amb la presència d'una amplíssima delegació de la matriu francesa, la Lliga Internacional Contra el Racisme i l'Antisemitisme (LICRA) va presentar-se ahir en societat en un acte a la Seu del Districte de l'Eixample. La LICRA és una de les associacions més antigues del món militant contra el racisme i l’antisemitisme i que compta des de principis de l'any 2014 amb una secció a Barcelona, esdevenint la primera delegació a la península ibèrica. Pretén seguir amb la tasca de l'associació francesa a la Ciutat Comtal i a Catalunya, posant l'accent sobre: La lluita contra el racisme en general, l'antisemitisme, la lluita contra la violència masclista, l'homofòbia i la transfòbia i la conscienciació sobre els perills de l'extrema dreta a Europa.


L'acte va comptar amb la presència d'Alain Jakubowicz (President de la LICRA a França), Francina Vila (Regidora de Dones i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona), Philippe Schmidt (Vicepresident de la LICRA a França), Gérard Folus (President de la secció Midi-Pyrénées de la LICRA), Daniela Rosenfeld (Presidenta de LICRA Barcelona) i Xavier Bosch (Director General d'Immigració de la Generalitat de Catalunya). També hi va assistir la Síndica de Barcelona i representants del consultat francès a Barcelona a banda de representants d'altres entitats com SOS Racisme i Amical de Mathausen i altres camps.


Ens els parlaments oferts, el President de la LICRA, Alain Jakubowicz, va destacar "que ja era hora tenir una presència real a Catalunya" i que obrien aquesta antena de la LICRA a Barcelona "amb molta emoció". Jakubowicz va dir que "analitzant la situació actual de la vella democràcia europea assistim amb angoixa a l'augment del fenomen racista i antisemita: les minories estan sent atacades i la LICRA ha de donar un missatge d'esperança". Per la seva banda, el cap de relacions internacionals, Philippe Schmidt, va destacar "la importància de ser presents a Barcelona i Catalunya ja que aquests fenomens no entenen de fronteres". Gerárd Folus, un dels impulsors i que amb gran tenacitat s'ha cuidat de posar en marxa l'antena catalana, va carregar contra el que va titllar de "creixement imparable a Europa del discurs de l'odi".

L'acte també va servir per presentar la nova junta directiva de l'entitat amb Daniela Rosenfeld de presidenta i Antoine Leonetti de secretari general. Rosenfeld va reiterar que "en moments com l'actual "es fa molt important lluitar contra l'antisemitisme, el racisme i discriminacions" i va anunciar un "gran esdeveniment de debat" per enguany. També va afirmar que la LICRA Barcelona centrarà els seus esforços en la educació dels més menuts.


La presentació, que fou conduïda per la Regidora de Drets Civils de l'Ajuntament de Barcelona, Francina Vila, va cloure amb el parlament del Director General per a la immigració de la Generalitat de Catalunya, Xavier Bosch, que va destacar la confluència entre els objectius de la LICRA i del Govern: "compartim un objectiu comú" i per això "estem obligats a tenir una certa complicitat per treballar per una societat més formada i respectuosa integrada per ciutadans lliures". Bosch va aprofitar per denunciar la permissivitat del Codi Penal amb el fenomen de l'odi i la discriminació i va lloar la tasca que al respecte duu a terme el Fiscal especial Miguel Ángel Aguilar, sumant-se a la seva -i nostra- demanda d'enduriment del Codi Penal per a aquest tipus de delictes.

En el decurs de tota la seva història, noms importants han acompanyat i donat suport la LICRA en les seves lluites, com ara Leon Blum, Eduard Herriot, Josefina Baker, Albert Einstein, Martin Luther King, André Malraux o Gaston Monnerville.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Fòrum