8.1.19
0

En una petició intitulada "Crida dels 113", diverses associacions laiques alerten per als riscos que podria implicar la mínima modificació de la llei de separació entre les esglésies i l’Estat.

Diverses sensibilitats laiques, entre les quals el Comitè Laïcitat República i altres associacions, "s'alcen", en una petició, "contra tota modificació de la llei del 1905" de separació entre les esglésies i l’Estatuna dels afers de l’executiu de Macron, enguany.

"
Crida dels 113". Aquestes associacions fan una petició intitulada “Crida dels 113” en referència als 113 anys des de la llei del 9 de desembre de 1905, en la qual declaren la seva oposició "a les modificacions" d’aquest text que el govern francès té previstes per tal de dotar d’una millor organització i d’un marc legal el finançament de l'islam a França.

"
Els signataris de la Crida són conscients de les inquietuds suscitades per les iniciatives gregaristes i per les derives integristes de l'islamisme polític, que afebleixen la societat francesa. L'organització del culte musulmà, la transparència dels seus finançaments i el control del respecte per l'ordre públic per part dels òrgans de culte són les tres preocupacions que motiven la intenció que té el govern de revisar la llei de separació [entre les organitzacions religioses i l’Estat]".

"L'organi
tzació d'un culte i (...) els seus principis teològics no són matèria d'Estat". "En cap cas la modificació d’aquesta llei podria ser un dels instruments del Dret per a resoldre aquests problemes tan greus. L'organització d'un culte i, encara menys, els seus principis teològics no són matèria d’Estat sinó de creients i practicants. La transparència del finançament privat dels cultes es pot ser garantir mitjançant unes mesures de política fiscal i controls rigorosos que les lleis franceses ja autoritzen. La política dels cultes ja es troba totalment continguda en la llei de 1905. Pel que fa a la lluita contra les iniciatives de subversió i terrorisme, ella queda fora de l’àmbit d’aquesta llei.", precisen.
Segons els signataris, "en el moment en què la unitat ciutadana i la pau social quden en perill, no es tracta d’afeblir els seus fonaments tot cedint a les exigències de tots els grups de pressió i relativitzant el caire inviolable dels seus principis". Aquest text està signat, entre altres organitzacions, per la Lliga Internacional Contra el Racisme i l'Antisemitisme a França (LICRA), pel Comité Laïcitat República, diverses grans lògies maçòniques, el Consell nacional de les associacions de famílies laiques (CNAFAL), Ni Putes Ni Subsmises, i l'Associació dels lliures pensadors de França (ADLPF).

Signeu la peticióhttps://www.change.org/p/president-clr-laicite-republique-org-appel-des-113-ne-modifiez-pas-la-loi-de-1905-de-séparation-des-eglises-et-de-l-etat

(Font: Europe 1, Le Figaro. Traduït del francès per Francesc Serra Lopes)

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Fòrum