Dones i nens fugen de l'amenaça de ISIS. Foto. Rodi Said (REUTERS) |
CATALÀ (CASTELLANO MÁS ABAJO)
El mes d'abril de 2015, l'actual president d'Israel, Reuven Rivlin, va reconèixer el genocidi armeni malgrat els riscos que el reconeixement suposa per a la política externa de l'estat jueu, i tot i que encara no s'ha donat un reconeixement definitiu per part d'Israel.
Tanmateix, el genocidi yazidi a mans del grup terrorista Estat Islàmic no ha estat reconegut com a tal per l'estat d'Israel.
Davant d'aquest fet sobtat, la LICRA fa tres puntualitzacions.
1. El reconeixement del dret d'autodeterminació del poble jueu és innegociable en el marc dels fets de la Xoà i dels principis democràtics que ens orienten.
2. La no discriminació de l'estat d'Israel és indissociable de la lluita contra l'antisemitisme, que visa garantir la integració i la seguretat de la ciutadania identificada com a jueva.
3. Aquest reconeixement no lliga, en absolut, la nostra organització a cap orientació partidària o ideològica que puguin tenir els òrgans de govern de l'estat d'Israel, ni tan sols a cap comunitat jueva o als seus representants; de fet, la única defensa legítima del dret del poble jueu a autodeterminar-se com a Estat implica no discriminar cap altre poble, inclòs el poble palestí, sotmès al terrorisme i a la moralitat antisemita que n'és còmplice, i els pobles armeni i yazidi, que pateixen formes de genocidi diferenciades però igualment susceptibles de reconeixement i repudi.
La LICRA expressa la voluntat de que el govern d'Israel rectifiqui aquesta posició èticament reprovable, històricament insostenible i políticament temerària.
Barcelona, 25 de novembre 2018
CASTELLANO
El mes de abril de 2015, el actual presidente de Israel, Reuven Rivlin, reconoció el genocidio armenio a pesar de los riesgos que dicho reconocimiento supone para la política externa del estado judío, y aunque todavía no se ha producido un reconocimiento definitivo por parte de Israel.
Sin embargo, el genocidio yazidí a manos del grupo terrorista Estado Islámico no ha sido reconocido como tal por el estado de Israel.
Ante este hecho sorprendente, la LICRA hace tres puntualizaciones.
1. El reconocimiento del derecho a la autodeterminación del pueblo judío es inegociable en el marco de los hechos de la Shoah y de los principios democráticos que nos orientan.
2. La no discriminación del estado de Israel es indisociable de la lucha contra el antisemitismo, que visa garantir la integración y la seguridad de la ciudadanía identificada como judía.
3. Este reconocimiento no vincula, en absoluto, nuestra organización a ninguna orientación partidaria o ideológica que puedan tener los órganos de gobierno del estado de Israel, ni siquiera a las comunidades judías o a sus representantes; de hecho, la única defensa legítima del derecho del pueblo judío a autodeterminarse como Estado implica no discriminar ningún otro pueblo, incluído el pueblo palestino, sometido al terrorismo y a la moralidad antisemita que es su cómplice, y los pueblos armenio y yazidí, que sufren formas de genocidio diferenciadas pero igualmente susceptibles de reconocimiento y de repudio.
La LICRA expresa así la voluntad de que el gobierno de Israel rectifique esta posición éticamente reprobable, históricamente insostenible y políticamente temeraria.
Barcelona, 23 de noviembre 2018
0 comentaris:
Publica un comentari a l'entrada